Serviceinformationer

ALT DET, DER ER VIGTIGT AT VIDE SOM WEBER-EJER

Import af amerikanske Weber gasgrill
Danske parallelimportører øjner i dag muligheden for at købe en Weber gasgrill i USA til hugpris – og sælge den billigt i Danmark. Men den importerede grill kan blive et dyrt bekendtskab for den forbruger, der køber grillen gennem en uautoriseret distributionskanal – og det er de færreste klar over.
 
Det er den senest tid blevet ganske populært at købe en stor Weber gasgrill hos en parallelimportør, der hjemtager grillen fra USA. Selv med produktpris, told og fragt kan en parallelimporteret grill sælges til yderst konkurrencedygtige priser herhjemme – og det har medierne også flere gange pointeret. Men der er en usynlig faldgrube ved den parallelimporterede Webergrill, som kun de færreste kender til. 
 
- Kvaliteten er den samme for Webergrill til både det amerikanske og nordiske marked, for de bliver lavet på de samme fabrikker i Chicago. Men konstruktionen af de to grilltyper er forskellig – og det kan få alvorlige følger, forklarer Finn Hansen, Product Manager hos Weber-Stephen Nordic.

En tikkende bombe
Weber-Stephen Nordics bekymrede miner begrundes først og fremmest med, at grillene til det nordiske marked er konstruerede til et gastryk på 30 mbar, mens grillene til det amerikanske marked er konstruerede til et gastryk på 27 mbar.
 
Derudover er gasblandingen i gasflasker i henholdsvis USA og Danmark sammensat forskelligt. Og det betyder, at vitale dele i grillens brændersystem såsom manifold, dyser og brændere er udformet forskelligt i Danmark og USA – tilpasset såvel gastryk som gasblanding på det enkelte marked.

 

- Det kan være forbundet med en stor sikkerhedsrisiko og endda eksplosionsfare at benytte en parallelimporteret amerikansk Webergrill sammen med danske gasflasker, for det er den ganske enkelt ikke konstrueret til, siger Finn Hansen.

Køb kun CE-mærkede Webergrill
En amerikansk Webergrill er som udgangspunkt ikke CE-mærket, da denne mærkning sker i forhold til et EU-direktiv og dermed ikke er relevant for en grill, der er produceret til det amerikanske marked. De gastekniske reservedele til den amerikanske Webergrill findes af samme grund ikke på det europæiske marked. Uden CE-mærkningen er der ingen garanti for, at grillen lever op til de europæiske sikkerhedskrav – og dermed er den også ulovlig at sælge i Danmark.
 
Det er derfor en naturlig følge, at hverken Weber-Stephen Nordic eller de nordiske Weber-forhandlere yder garanti eller service på parallelimporterede Webergrill – ligegyldigt om de kommer fra USA eller andre lande.

 

- Hos Weber-Stephen Nordic advarer vi på det kraftigste forbrugerne imod at købe parallelimporterede grill. Køb altid Webergrillen hos en nordisk forhandler – så er du på den sikre side, afslutter Finn Hansen.
Ny manual til Weber Smokey Joe®
Når det går stærkt, og der er meget at holde styr på, går det ind i mellem galt – også for os. Derfor er der desværre enkelte Smokey Joe-emballager i forretningerne, som indeholder forkerte manualer. Heri står der blandt andet, at der er askeopsamlere med til den lille grill – men det er IKKE tilfældet.
 
Vi arbejder i øjeblikket på at udbedre fejlen. I mellemtiden skal alle jer, der har købt en Smokey Joe med en forkert manual, naturligvis have fat i den rigtige.
 
Klik her for at downloade den rigtige manual til Smokey Joe – eller skriv en mail til info@weberstephen.dk og få manualen tilsendt.
 
Sikkerhed omkring gas
Der findes ikke noget bedre end sol, sommer og grillmad, og overalt på altaner og i haver står gasgrillen klar til at tilberede dagens festmåltid. For at du får den absolut bedste grilloplevelse, giver vi dig tre gode råd til korrekt håndtering af gasflasker og gasdåser i sommervarmen.

 

 

Skru gasflasken af efter brug
Vi anbefaler, at du skruer gasdåsen af efter brug. Ved gasflasker skal du klikke regulatoren af. De er konstrueret, så der ikke slipper gas ud, selvom de er skruet af. Det gælder både de små og store gasflasker.
 
Opbevar gasflasken køligt og mørkt
En gasflaske/gasdåse kan ikke tåle at stå varmt og i direkte sol – den skal altid være i skyggen. Når du har skruet/klikket din gasflasken af efter brug, kan du opbevare den i haveskuret eller et andet køligt og mørkt sted. 
 
Gasdåsen er bulet/beskadiget
Er din gasdåse skadet eller bulet, anbefaler vi, at du ikke tager den i brug. Du må ikke bruge den til grillen. Du skal i stedet afskaffe dåsen på korrekt vis på genbrugspladsen.
 
Sådan monterer du adaptorslange og regulator

Det er nemt at koble din Q® 100 eller Q® 120 til en større gasflaske. Her får du præcis vejledning i, hvordan du gør det sikkert og korrekt.

 

Weber Q® 100 og Weber Q® 120 giver dig enestående fleksibilitet. Du kan grille, uanset hvor du er – også derhjemme. En god idé er at koble grillen til en større gasflaske, hvis du bruger grillen i det daglige. Det er mere økonomisk, og det er i det hele taget nemmere, når du griller over længere tid. For at koble en større gasflaske til, er det eneste, du skal have en såkaldt adapterslange med regulator – den kan du købe hos din Weber-forhandler. Men hvordan gør du så?

 

Det er helt enkelt

Når du ombytter adapterslagen, er det vigtigt, at du følger anvisningen nøje. På den måde undgår du utætheder, som kan resultere i brand og i værste fald eksplosion. Følg derfor vejledningen:

 

1) Fjern den eksisterende slange og regulator med en skruenøgle.
Der er linksgevind på tilslutningen. Det vil sige, at du skal dreje mod højre for at løsne slangen fra ventil- og manifoldtilslutningen. Husk at holde fast i hele manifoldtilslutningen – ikke kun i kontrolknappen! – med den ene hånd, når slangen afmonteres.
 
2) Sæt den nye adapterslange og regulator over på ventil- og manifoldtilslutningen.
 
3) Brug en skruenøgle til at stramme tilslutningen med. 
Der er linksgevind på tilslutningen. Det vil sige, at du skal dreje mod venstre for at stramme slangen til ventil- og manifoldtilslutningen. Husk at stramme tilslutningen godt – det må ikke være for hårdt, da gevindet kan ødelægges! Hold fast i hele manifoldtilslutningen – ikke kun i kontrolknappen! – med den ene hånd, når tilslutningen strammes.
 
4) VIGTIGT! Inden du tænder grillen igen, skal du teste for lækager.
Det gør du ved at væde tilslutningen med en sæbeopløsning. Hold øje med bobler. Hvis der dannes bobler, eller hvis en boble vokser, er der en lækage. Hvis der er en lækage, skal der omgående slukkes for gassen, og grillen må IKKE anvendes. Kontrollér, at forbindelsen mellem slange og ventil- og manifoldtilslutning er stram. Hvis lækagen fortsat opstår, skal du kontakte Kundeservice på telefon 99 36 30 10.
 
Husk i øvrigt med jævne mellemrum at kontrollere din gasslange for mørhed og revner. En gasslange påvirkes af vejret og skal derfor med jævne mellemrum kontrolleres for eventuelle utætheder – præcist som du tester for lækager, når du monterer adaptorslangen.

 

Tjek din gasslange
Grillsæsonen er for alvor i gang – og gasgrillen er kørt i stilling i baghaven. Men inden du starter grillen, bør du jævnligt kontrollere for lækage og skader, så du er sikker på at få en god, lang grillsæson. Det gør du helt enkelt og nemt. Det er vigtigt, at du løbende gør det til en vane at kontrollere grillens gasslange og manifold – altså den gasfordeler, du finder i
den ene ende af slangen. Begge skal nemlig være tætte, inden du går i gang med at grille.
 
Sådan gør du …
  • Tjek gasslangen for revner over det hele. Finder du den mindste overfladiske revne, skal du skifte slangen ud.

     

  • Er du i tvivl, om slangen er utæt, kan du lave en test med sæbevand. Lav en sæbevandsblanding og smør den på slangen lidt ad gangen. Vokser der bobler frem, er slangen utæt og skal skiftes.

     

  • Åbn for gassen, inden du går i gang med at tjekke manifolden (gasfordeleren) for utætheder. Stil grillen et godt ventileret sted, åbn låget – og du er klar til at gå i gang. Lugt dig frem for at finde ud af, om der skulle være lækager på manifolden. Eller smør sæbevand omkring tilslutningen af slange og ventiler – vokser der bobler frem, skal manifolden skiftes.
Mere info
Find mere info om, hvordan du tjekker din grill løbende i den medfølgende brugervejledning.
 
Udskift din grillbørste årligt
Det er vigtigt altid at bruge en grillbørste, når du er færdig med at grille – både af hygiejniske årsager og fordi det er med til at vedligeholde din grill. Men det kan desværre ikke undgås, at den daglige rengøring af grillen vil slide på børsten, så derfor råder vi dig til at udskifte din grillbørste eller børstehovedet minimum én gang om året.
 
Tjek for løse hår
Derudover anbefaler vi, at du jævnligt tjekker din grillbørste for løse hår, da de kan lægge sig på risten og derfor risikere at komme i maden. Er børsten i stykker, eller drysser den med hår, skal den altid udskiftes. Inden du griller, er det også altid en god idé at køre en klud med lidt olie over risten. På den måde kan du opfange evt. børstehår og andet, der kan være landet på risten.
 
Find din næste grillbørste
Her på Webergrill kan du se, hvilke grillbørster vi har i sortiment.