A new
world of
grilling

0

FUNKTIONER


Den nye Summit™ Charcoal Grill er spækket med smarte funktioner, som sikrer en sjov og nem grilloplevelse og perfekte gastronomiske resultater!

 

Klik på de røde prikker og læs mere om de funktioner, som du bør kende.

 

 

1

LUFTISOLERET
LÅG OG BUND


Da luft fungerer som effektiv isolering, hjælper luften inde i det dobbeltvæggede låg og den dobbeltvæggede bund med til at holde en ensartet temperatur gennem hele tilberedningsprocessen. Og derfor skal der heller ikke bruges så mange briketter eller kul under tilberedningen.

2

RAPIDFIRE™
LÅGSPJÆLD


Når lågspjældet er helt åbent, giver det en grillstartereffekt inde i grillen, der gør det muligt at starte grillen hurtigt. Takket være det unikke spjælddesign kan luftstrømmen yderligere øges, så temperaturen stiger hurtigt, hvilket giver dig fuld kontrol over temperaturen.

3

LÅGTERMOMETER


Med det opgraderede, integrerede lågtermometer, som er inddelt i forskellige temperaturzoner, får du hurtigt og nemt overblik over den ideelle tilberedningstemperatur – f.eks. low and slow-zonen.

4

LÅG MED
FJEDERHÆNGSEL


Det fjederbelastede hængsel gør det let at åbne og lukke låget på grillen med kun én hånd på det robuste og elegante håndtag.

5

LÅG MED
ALUMINIUMSFORING


Indersiden af låget er beklædt med aluminium. Det gør låget lettere at løfte, og da aluminium leder og reflekterer varme godt, optimerer det samtidig varmeforholdene inde i grillen. Lågets tætningsbånd er fremstillet af flettet rustfrit stål, hvilket giver høj holdbarhed og optimal isolering.

6

SNAP-JET™
GASTÆNDING


Med denne praktiske funktion er det hurtigt og let at få gang i briketter og kul. Du skal bare trykke og dreje på knappen, så antænder gassen briketterne/kullene inden for 15 minutter.

7

GBS-GRILLRIST
I RUSTFRIT STÅL


Fjern midtersektionen på risten, som har en diameter på 61 cm, og placer derefter en af de mange GBS®-indsatser i risten. Med tilbehør som f.eks. wok, støbejernspande, stegegryde, støbejernsrist m.m. er der ingen grænser for, hvad du kan lave på din grill.

8

HÆNGSLET
VARMEFORDELINGSPLADE


Denne luftisolerede, rustfri stålplade leder varmen væk fra maden, så temperaturen holdes ensartet og lav, hvilket er perfekt ved langtidstilberedning, røgning og bagning.

9

ONE-TOUCH™
RENGØRINGSSYSTEM


Fej asken ned i askeopsamleren ved at flytte håndtaget frem og tilbage, så er det let at bortskaffe asken bagefter.

 

A: Lukket spjæld (bruges til at slukke grillen)

B: Indstilling til røgning/langtidstilberedning (se nedenfor)

C: Åbent spjæld (anbefales ved generel brug af grillen)

10

INDSTILLING TIL
LANGTIDSTILBEREDNING


Den nye røgeposition på One-Touch™-rengøringssystemet gør det nemt at få den helt rigtige luftgennemstrømning ved røgning. Placer håndtaget ud for røgningsikonet, så sørger spjældet for, at kun den mængde luft, der er nødvendig for at holde temperaturen inden for røgningszonen slipper ind i grillen. Sammen med varmefordelingspladen gør denne funktion grillen til en smoker med optimal luftgennemstrømning – perfekt til mad, der kræver mere end 3-4 timer ved lav temperatur.

11

KULRIST
MED 2 INDSTILLINGER


Kulristen kan indstilles i to positioner, hvilket giver dig stor fleksibilitet, både når du røger, og vil holde varmen lav, når du griller ved indirekte varme, eller når du vil svitse noget ved høj varme. Risten bør placeres i øverste position, når du griller ved direkte og indirekte varme. Ved røgning skal kulristen placeres i den lave position.

12

UNIKT
KUGLEFORMET DESIGN


Grillens runde form skaber ægte konvektionsvarme – den slags varme, som opstår, når varmen overføres til maden gennem luften. Grillens dybe bund-design giver optimal plads til kulristen, der jo kan placeres i to positioner for at dække alle behov.

13

TRÅDRIST


Grillen byder også på en robust trådrist, som er placeret under grillen. Trådristen giver ekstra opbevaringsplads til grilltilbehør – fx varmefordelingspladen / støbejernspanden eller støbejernsristen fra Gourmet BBQ System – samt andet tilbehør, som er relevant at have ved hånden som grillmester.

14

SPARERIBSHOLDER
XL


Stor spareribsholder af rustfrit stål, som gør det muligt at tilberede fire ekstra store spareribs, baby back ribs eller beef ribs på grillen samtidig. Ribsene står på højkant, så de steges ensartet hele vejen rundt - uden at de skal vendes – og tilbehøret kan snildt ligge ved siden af på risten. Holderen gør det nemt at bære ristene til og fra grillen og er nem at rengøre, idet den tåler maskinopvask. Fås som tilkøb.

15

FORHØJERRIST


Denne rist af rustfrit stål udvider grillarealet (56 x 30,5 cm) og giver mulighed for tilberedning i to lag. Risten hæver maden 14 cm over risten og skaber effekten af indirekte varme, så maden brunes jævnt hele vejen rundt og kan stege i længere tid uden at blive branket. Efter brug kan den nemt gemmes af vejen, da benene kan foldes op under risten. Risten tåler maskinopvask. Fås som tilkøb.

16

KULSKRABER


Praktisk og elegant kulskraber af rustfrit stål med et 53 centimeter langt skaft, som gør det sikkert og bekvemt at arrangere de varme briketter, kul eller røgtræ i grillen. Bladet er bøjet 115 grader, hvilket gør det nemmere og mere effektivt at styre kul eller briketter på plads i grillen. Fås som tilkøb.

17

LUKSUSBETRÆK


Specialdesignet og skræddersyet luksusbetræk i slidstærk kvalitet, som går ned over benene på grillen og kan strammes ind med velcrobånd, så den beskytter grillen mod snavs, vind og vejr hele vejen rundt. Betrækket er UV-beskyttet, åndbart og vandtæt, så det holder grillen tør. Fås som tilkøb.

Forhandlere af
Summit™ Charcoal


XL-BYG C. F. PETERSEN & SØN A/S VÆRFTSVEJ 51 4600 Køge Find forhandler

XL-BYG JA BYGGELAND JØRGEN ANDERSENSVEJ 1-5 2760 Måløv Find forhandler

DAVIDSENS TØMMERHANDEL FREDERICIA A/S RØDE BANKE 1 7000 Fredericia Find forhandler

Alle grillmetoder
i én grill


Den nye Weber® Summit™ Charcoal Grill er en ganske særlig grill. Grillens uovertrufne funktioner og innovative design gør den velegnet både til grillning og til røgning, nemt og bekvemt. Med alt hvad den byder på fra Snap-Jet™ gastænding til hængslede grillriste gør denne grill det langt nemmere og sjovere at grille. Weber® Summit™ Charcoal Grill er ideel til brug ALLE grillmetoder: den direkte, den indirekte og røgning – samt bagning.

DIREKTE
VARME


Grillning ved direkte varme betyder, at maden placeres direkte over de antændte briketter eller kul. Den nye Summit™ Charcoal Grill er perfekt til grillning ved direkte varme idet at kulristen kan placeres i to forskellige positioner, højt og lavt og derved, hvis der er behov for det, skabe ekstremt kraftig varme lige under maden på risten. Den korte afstand mellem briketterne og maden på grillristen giver kødet flotte grillstreger – som ikke fås bedre på en restaurant.

INDIREKTE
VARME


Ved grillning ved indirekte varme er varmekilden ikke placeret direkte under maden, og maden er derved ikke udsat for kraftig, direkte varme. Summit™ Charcoal Grill er perfekt til grillning ved indirekte varme: Grillens kulbakker gør det nemt at arrangere briketterne/kullene til den indirekte grillmetode, og grillens unikke kugleformede design sikrer, at der er masser af plads til, at luften frit kan cirkulære omkring maden på risten, så den bliver tilberedt jævnt på alle sider. Grillens låg reflekterer varmen, hvilket optimerer madlavningsprocessen, og du har mulighed for at placere kulristen i to positioner, øverste eller nederste, efter behov.

 

Ønsker du at øge temperaturen, når du griller på den nye Summit™ Charcoal Grill, skal du justere lågspjældet for at skabe større luftgennemstrømning i grillen. Hvis du vil sænke temperaturen, skal du lukke låg- eller bundspjældet, indtil grillen rammer den foretrukne temperatur.

RØGNING


Røgning er tilberedning af mad ved lav temperatur over længere tid. Teknikken kaldes også typisk ”low and slow”-tilberedning. Kombinationen af den nye indstilling til røgning / langtidstilberedning på grillen, som sikrer den helt rigtige, minimale luftgennemstrømning ved røgning, og varmefordelingspladen, som leder den kraftige varme væk fra maden, gør Summit™ Charcoal Grill i stand til at holde en lav og stabil temperatur over længere tid – uden brug af et vandfad!

BAGNING


 

Din Summit™ Charcoal Grill er det perfekte redskab at have ved hånden, når du vil bage lækre brød, kager, pizzaer og tærter. Grillens rummelige størrelse gør, at der er masser af plads til at luften kan cirkulere frit rundt om bagværket. Varmefordelingspladen sikrer, at varmen reflekteres og fordeles jævnt på maden.

Alt i én
DIREKTE VARME
INDIREKTE VARME
RØGNING
BAGNING

Pommes Anna

  • personer: 4
  • Ingredienser:

    8 bagekartofler
    2 løg
    100 g smør
    Salt
    Peber

  • Udstyr: Ovnfast fad eller GBS® kyllingeholder

  • Forberedelse: 30 min.
  • Tilberedning: 40 min.
  • Grillmetode: Indirekte
  • Sværhedsgrad: Middel
  • Grilltemperatur: 200 °C

I køkkenet

Skræl og skyl kartoflerne, og skær dem derefter i tynde skiver. Skræl løget, og hak det fint. Smelt smørret. Vend kartoffelskiverne i det smeltede smør sammen med løget. Smag til med salt og peber.

Sæt koppen i kyllingeholderen, og for derefter basen og siderne med bagepapir. Læg kartoffelskiverne lagvist i kyllingeholderen. Krydr forsigtigt med lidt ekstra salt og peber mellem lagene.

Ved grillen

Forbered grillen til indirekte, høj varme.
Anbring GBS® Kyllingeholderen i risten, og luk låget på grillen. Lad kartoflerne stege 40-45 minutter, indtil de er møre.

Tip

Find flere kartoffelopskrifter

Beefchili med majsbrød, cremefraiche og peanuts

  • personer: 6
  • Ingredienser:

    1,5 kg oksekød, f.eks. bov eller tykkam
    3 store løg
    5 fed hvidløg
    3 spsk. olie
    1 spsk. paprika
    200 g tomatpuré
    1,2 kg hakkede tomater
    1,2 kg bagte bønner
    200 g gorgonzola
    2,5 dl vand
    Sambal oelek
    Salt
    Peber

  • Udstyr: GBS® Stegegryde

  • Forberedelse: 30 min.
  • Tilberedning: Ca. 90 min.
  • Grillmetode: Direkte/Indirekte
  • Sværhedsgrad: Let
  • Grilltemperatur: 220 °C

I køkkenet

Fjern fedt og sener fra kødet. Skær derefter kødet i tern på ca. 2 cm.

Skræl løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløget.

Ved grillen

Klargør grillen til direkte, høj varme. Brug kulbakker, så det er nemt at skifte til indirekte varme.

Anbring stegegryden i risten, og luk låget til grillen, så stegegryden varmes godt op.

Hæld olie i stegegryden. Vent, til olien er godt varm, og brun så kødet. Tilsæt løg og hvidløg, og steg dem af i et par minutter.

Tilsæt paprika og tomatpuré, mens du rører rundt. Fortsæt med at røre rundt, til ingredienserne er godt blandet sammen.

Tag stegegryden af risten, og flyt kulbakkerne ud til hver side, så du kan fortsætte tilberedningen med indirekte varme.

Sæt stegegryden tilbage i risten, tilsæt derefter hakkede tomater, bagte bønner og vand. Sæt låget på stegegryden, og luk låget til grillen. Lad retten stå og simre i omkring 45 min., indtil kødet er mørt. Rør rundt med jævne mellemrum. Rør nu osten i, og lad retten stå i yderligere 15 min.

Smag til med sambal oelek, salt og peber.

Servér med majsbrød, cremefraiche og saltede peanuts

Tip

Tilsæt mere vand, hvis chilien bliver for tyk.

Du kan også bruge hakket oksekød i stedet for skært oksekød.

Majsbrød

  • personer: 8
  • Ingredienser:

    250 g hvedemel
    1 spsk. bagepulver
    250 g groft majsmel
    2,5 dl mælk
    50 blødt smør
    2 æg
    2 tsk. salt
    Olie til pensling

  • Udstyr: Muffin-forme, bagesten

  • Forberedelse: 30 min.
  • Tilberedning: Ca. 15 min.
  • Grillmetode: Indirekte
  • Sværhedsgrad: Middel
  • Grilltemperatur: 220 °C

I køkkenet

Bland alle ingredienserne i en skål, og rør dem sammen til en jævn masse.

Pens formene med olie, og fyld dem halvt med dejen, som hæver under bagning.

Ved grillen

Klargør grillen til indirekte, høj varme.

Placer bagestenen midt på risten og lad den varme godt op. Stil formene med majsbrødsdejen på bagestenen. Bag brødene i 15 min. Kontrollér, om brødene er færdigbagte ved at stikke en lille kniv eller strikkepind ind i dem – hvis der ikke sidder dej fast på den, når den kommer ud, er brødene færdige. Lad dem køle af i 5 min. inden servering.

Sprød svineskank med cremet peberrodssauce

  • personer: 4
  • Ingredienser:

    2 svineskanker á 1 kg
    12 skalotteløg
    3 gulerødder
    ¼ knoldselleri
    1 porre (kun det grønne)
    Frisk peberrod
    5 kviste timian
    25 g smør
    7,5 dl kyllingefond
    1,5 dl fløde
    Salt
    Peber
    Evt. lidt majsmel til jævning

  • Udstyr: GBS® Stegegryde

  • Forberedelse: 40 min.
  • Tilberedning: 2-3 timer
  • Grillmetode: Direkte/Indirekte
  • Sværhedsgrad: Svær
  • Grilltemperatur: 220 °C

I køkkenet

Rids svineskankerne på kryds og tværs, i et stort mønster.

Pil skalotteløgene. Skyl og skræl gulerødder og knoldselleri. Skær dem og den skyllede porre i rustikke tern på omkring 2 x 2 cm.

Skræl peberroden, og riv den fint.

Ved grillen

Klargør grillen til direkte, høj varme. Brug kulbakker, så det er nemt at skifte til indirekte varme.

Anbring stegegryden i risten, luk låget til grillen, og lad gryden varme op i 5-10 min.

Smelt smørret i den varme stegegryde. Tilsæt grøntsager, de hele skalotteløg og timiankvistene, og steg det hele af i omkring 3 min. – det må ikke få farve.

Tag stegegryden af risten, og flyt kulbakkerne ud til siderne, så du kan fortsætte tilberedningen med indirekte varme.

Sæt stegegryden tilbage i risten, og anbring svineskankerne oven på grøntsagerne. Tilsæt kyllingefond, og sæt låget på stegegryden. Lad det hele simre i omkring 2-2½ time, eller indtil skankerne har en kernetemperatur på omkring 90° C.

Fjern skankerne og grøntsagerne fra stegegryden, og lad væsken løbe af dem. Drys svinekødet med salt.

Hæld fløden i stegegryden, og bring den til kogning. Krydr med salt, peber og peberrod. Tilsæt grøntsagerne til saucen, når den har fået den ønskede konsistens. Tag stegegryden af grillen, stil den til side, og servér senere grøntsagerne fra stegegryden.

Øg temperaturen i grillen til 230-240° C. Læg skankerne på grillristen, når den er godt varm. Steg dem i ca. 20 min. Kontrollér jævnligt, at de ikke brænder på.

Tag skankerne af grillen. Varm saucen og grøntsagerne op, mens kødet hviler. Servér retten rygende varm, f.eks. med stegte babykartofler.

Tip

Tilsæt lidt mere fond, hvis retten bliver for tør.

Æbleskiver med jordbærpuré

  • personer: 18
  • Ingredienser:

    500 g hvedemel
    40 g rørsukker
    1 tsk. salt
    2 tsk. bagepulver
    4 æg
    5 dl mælk
    5 dl fløde
    Ca. 200 g smør til stegning

    Jordbærpuré
    250 g modne jordbær
    1 dl vand
    ½ dl sukker
    Korn fra ½ vaniljestang
    Lidt citronsaft

  • Udstyr: GBS® Æbleskivepande

  • Forberedelse: 30 min.
  • Tilberedning: 30 min.
  • Grillmetode:
  • Sværhedsgrad: Middel
  • Grilltemperatur: 200 °C

I køkkenet

Hæld mel, rørsukker, salt og bagepulver i en skål.

Rør herefter æg, mælk og fløde i, og pisk blandingen med en håndmixer, indtil dejen er blød og uden klumper. Hæld dejen i en kande.

Skyl jordbærrene, og fjern stilkene. Hæld vand, sukker og vanilje i en kasserolle, og bring det til kogning. Hæld blandingen i en beholder, og stil den til afkøling i køleskabet. Når sukkerblandingen er kølet helt af, kommes jordbærrene i, hvorefter det hele blendes til en ensartet puré. Smag til med lidt citronsaft. Stil puréen på køl i køleskabet.

Ved grillen

Klargør grillen til direkte, høj varme.

Anbring æbleskivepanden i risten, og lad den varme godt op.

Læg lidt smør i hvert fordybning, som herefter fyldes tre fjerdedele op med dej. Bag æbleskiverne med låg på grillen. Når overfladen er blevet gylden, vendes æbleskiverne 90 grader ved hjælp af en gaffel, et spyd eller en strikkepind. Tilsæt nu lidt mere dej, og bag æbleskiverne et par minutter mere. Drej dem så helt rundt. Drej æbleskiverne jævnligt i løbet af de næste 3-5 minutter, til de får en ensartet gylden farve hele vejen rundt. Servér med jordbærpuré.

Eksklusiv
velkomstpakke

Når du køber den nye Weber® Summit™ Charcoal Grill, er du automatisk kvalificeret til at modtage en eksklusiv velkomstpakke. Pakken indeholder et velkomstbrev, en kogebog i begrænset oplag og et gratis gavekort til et Summit™ Charcoal Grill-grillkursus på et Weber® Grill Academy (værdi kr. 798). Det eneste, du skal gøre for at modtage pakken, er at registrere serienummeret på din nye Summit™ Charcoal Grill på dit Weber-ID.

 

REGISTRÉR MED WEBER-ID