Kernetemperatur

Din garanti for perfekt kød

Når du vil være sikker på, at flæskestegen er saftig, steaken er mør, og kyllingebrystet er gennemstegt, er det vigtigt, at du holder godt øje med kernetemperaturen. Det er den, der afgør, hvornår kødet er færdigt. Derfor: Brug altid et stegetermometer! Vi anbefaler, at man altid lader kødet hvile inden servering, og i den forbindelse skal du bemærke, at kødets kernetemperatur stiger et par grader. Så tag kødet af grillen i god tid.

Kødtype Rosa Medium Gennemstegt
Oksekød 55-60°C 60-65°C 65-68°C
Kalv 58-60°C 60-65°C 65-68°C
Fjerkræ - 62°C (NB! gælder ikke kylling) 75°C

Svinekød

- 65°C 70°C
Lam 58-60°C 70°C  75°C
Vildtkød 60-62° C 65-70° C   71-75° C

 

Opskrifter med kød

Opskrifter med fjerkræ